Om oss

PopKult Nord är ett initiativ med syfte att främja popukärkulturen i Norrbotten.
Sedan 2016 är vi en ideell förening med bas i Luleå, och vi bedriver vår verksamhet genom informationsspridning, samarbete och aktiviteter.

Varför gör vi detta?
Vi tror på att det finns en hobby inom populärkulturen för alla, och att aktiviteter med sociala sammanhang kan minska utanförskap så väl som psykisk ohälsa. Vi har också sett att tröskeln in i populärkulturen ibland kan vara onödigt hög, på grund av faktorer så som höga kostnader, brant inlärningskurva och behov av ett intresserat socialt nätverk. Genom vår verksamhet vill vi bidra till att minska dessa trösklar och förhoppningsvis ha kul på vägen.

Vad innebär då Populärkultur?
En längre utläggning kan läsas under fliken Vad är populärkultur, men kortfattat kan man säga att vi tolkar populärkultur som de intressen som historiskt sett har placerats i facket “nördigt”. Dessa kulturformer innefattar allt från bräd-, kort och rollspel till serier, film och musik, och är numera på stark uppgång i popularitet. Vi i PopKult Nord vill med vårt arbete hjälpa föreningar, eldsjälar och aktörer med att lyfta fram populärkulturen.

Hur ska vi då lyfta fram populärkulturen?
Framför allt så vill vi stötta de föreningar och personer som ägnar sig åt de olika delarna av populärkulturen i deras arbete. Detta gör vi genom att erbjuda stöttning i allt från aktiviteter till marknadsföring.
Vi tror på samarbete, inte konkurrens, och träffar gärna aktiva eller framtida aktörer för att prata om hur vi kan hjälpas åt för att lyfta fram varje enskild verksamhet.

Vill du samarbeta med oss?
Tveka inte att läsa mer under fliken Samarbeten, där vi delar med oss av våra tankar om hur vi tillsammans kan lyfta fram populärkulturen.
Har du eller din förening en strålande idé på aktiviteter, ett förslag till samarbete eller bara en fråga? Tveka inte att kontakta oss! Mer info om hur du går tillväga finns under fliken Kontakt.

Vad gör vi själva?
Vi anordnar även egna aktiviteter med fokus på att sprida populärkulturen till nya personer. Det kan handla om allt från bräd- och rollspelskvällar till workshops och föreläsningar. Gilla oss på facebook och instagram så du inte missar någonting!

Välkommen till PopKult Nord!

Advertisement