Månadsbrev februari

Hej PopKult-vänner! Det nya året är i full fart och vi går raskt mot ljusare tider. Här kommer lite blandade tips från styrelsen att varva med mellan turerna i skidbacken.

Månaden som gått

Under januari släpptes den efterlängtade tv-serien “The Last of Us”  på HBO Max. Serien är baserad på tv-spelet med samma namn där vi får följa huvudkaraktärerna genom ett postapokalyptiskt USA i jakten på botemedel till en svampinfektion som har spridit sig. 

På TV4, TV4 play och Cmore hittar ni nu Björn Gustafsson och Erik Haag i komedin “Padeldrömmar”. Två egenföretagare som försöker hitta vägen till framgång.

Månaden som kommer

För er som gillar att vara ute vill vi tipsa om Luleå on ice som pågår mellan den 18-28 februari. Det kommer att pågå flera olika aktiviteter i Norra och Södra hamn och vid Gråsjälören kommer det göras ett världsrekordförsök på highline, glöm inte att hålla utkik efter det!

Hoojafest i Luleå 25 februari, slutsålt på en gång men det hindrar dig inte från att anordna en egen Hoojafest hemma!

Den 24:e februari kan ni se föreställningen Bakfickan! på Norrbottensteatern där du får se skådespelarna göra saker de inte har täckning för. Så du har bara ett tillfälle att se just den här föreställningen!

Föreställningen “Kollektivet” har urpremiär den 18:e februari och handlar om den karismatiske Christer och den godhjärtade Anita som flyr från huvudstadens storstadsnoja och trängsel upp till Norrbotten där de ska starta ett kollektiv.

På spelfronten kommer en uppsjö av blandat godis till olika plattformar. Under februari kan vi se fram emot remake av Tales of Symphonia som släpps till PlayStation 4 & 5, Xbox One & Series X/S  och Nintendo Switch. Ubisoft låter oss återvända till RTS-klassikern Settlers i och med släppet av The Settlers: New Allies den 17e februari. 

För den som alltid drömt om att bygga sin egna galna rymdraket så släpps Kerbal Space Program 2 som early access till Steam den 24e februari.

Men den största längtan är troligtvis gällande Hogwarts Legacy som släpps till PC, PlayStation 5 samt Xbox X/S den tionde februari, detta open-world RPG utspelar sig i Hogwarts under 1800-talet och tar dig till  mitt i magins centrum!

Blandat godis från Styrelsen

Du hittar oss återigen på Norrbottens museum kl. 17 med spelkvällar. Håll utkik på Facebook och Instagram för datum.

Sedan förra månaden
Maja – Dräpte muskler i RingFit Adventures
Millan – jobbar på flåsetHenrik – Arbetar som virtuell mekaniker i “Car Mechanic Simulator 2021”

Vi ser fram emot
Henrik – Hogwarts Legacy känns riktigt intressant!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s