Månadsbrev December

Hej PopKult-vänner! Nu lyser adventsljusstakarna i fönstren och det luktar glögg och pepparkakor i trappuppgångarna. I allt julstök och alla måsten, kom ihåg att inte stressa utan fokusera mer på att umgås med nära och kära, varför inte med ett spel mellan er på bordet!

Vill ni ha tips på julklappar så skrolla på vår Facebook-sida där vi tipsat om både böcker och spel som passar många olika åldrar och intressen. (Och glöm nu inte att släcka ljusen :P)

Månaden som gått

Den 23:e november hade tv-serien Wednesday premiär på Netflix. Precis som namnet avslöjar handlar serien om Wednesday Addams som efter en inte så trevlig incident blir skickad till skolan Nevermore Academy av sina föräldrar. Wednesdays plan är att ta sig från skolan så fort som möjligt, men efter ha stött på några mystiska händelser har svårt för att låta det vara outrett.

Månaden som kommer

Årets julkalender i SVT heter “Kronprinsen som försvann”. Den handlar om kronprinsen Carl Vilhelm som blir tvungen att fly efter att ha blivit falskt anklagad för kidnappning av sin mamma, drottningen. Under december får vi följa kampen om att rädda drottningen och rentvå prinsen.

I Stadsparken i Luleå kommer Lule Stassteater att spela årets julkalender Julmiraklet. Föreställningarna är gratis och mellan 1-23 december går de kl. 14.00 och den 24:e december kl. 12.00. 

Girls on the move är en utställning som finns på Norrbottens museum fram till den 14:e januari. Utställningen lyfter fram berättelser som delas av flickor runt om i världen som är på flykt. Syftet med utställningen är att ge ökad kunskap och skapa förändring.

Blandat från styrelsen

Styrelsen kommer att finnas på Norrbottens museum kl 17.00 med massor av roliga spel den 7:e december. Vi ses där!

Sedan förra månaden
Maja – Har slagits mot Voldemort i Harry Potter Hogwarts’ Battle

Vi ser fram emot
Millan – att slå kollegorna i Ligretto

Best of Discord
”Matte är ingen riktig sport” – AnonymAlgebra69

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s