Månadsbrev November

Hej PopKult-vänner! Från Halloween går vi nu med raska steg in i november, bort från pumpor till värmeljus och filt framför en brasa med en god bok. Varför inte prova läsa någon bok av årets Nobelpristagare i litteratur? Börjar du redan få julkänslor kan vi rekommendera att boka biljetter till Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton som går på Norrbottensteatern!

Månaden som gått

Under oktober presenterades årets Nobelpristagare i litteratur, som blev den franska författaren Annie Ernaux. Motiveringen till priset är: “för det mod och den kliniska skärpa varmed hon avtäcker det personliga minnets rötter, främlingskap och kollektiva ramar.”. Hon publicerade sin första bok 1974, “Tomma skåp”, som också är en av hennes flera självbiografier. Sin första skönlitterära kortroman “Min far” släppte hon 1983 och som var hennes stora genombrott.

Svaren på Halloweenquizet vi har haft uppe på vår Facebooksida hittar ni på samma ställe.

Månaden som kommer

Om du har fått mersmak på skräck under Halloween eller bara önskar mer spel i höstmörkret så tipsar vi om att spelföreningen Tärningen Avgör har spelhelg med skräcktema den 5-6 november. Där bjuder de på brädspel, rollspel och andra aktiviteter. Läs mer om eventet på tarningenavgor.se/spelhost.html

För dig som spenderar mycket tid på Flashback och följer podcasten “Flashback Forever” som tar upp det bästa från forumet kommer en möjlighet att uppleva det live den 18:e november på Kulturens hus! Poddarna (heter det så?) har tagit sig ut på turne med “Flashback Forever – showen”  där de tar upp gott och blandat från forumet i ett festligt format. 

World of Warcraft: Dragonflight släpps den 28 november, detta MMORPG har nu underhållit oss sedan februari 2005! Vissa spelare kommer, vissa går men nöjet består.

29 November är författaren C.S Lewis födelsedag, varför inte fira hans minne genom att läsa boken Häxan och Lejonet från hans Narnia-trilogi?

Blandat godis från styrelsen

Styrelsen kommer att stå laddade på Norrbottens museum kl. 17.00 den 2:e november med massor av roliga spel. Vi ses där!

Sedan förra månaden
Maja – Har fått upp öronen för ljudböcker.
Henrik – Flög över pölen och spenderade en vecka i Fort Lauderdale, Florida och den perfekta lösningen för att få tiden att gå på flygplanet var givetvis The Hobbit-trilogin!

Vi ser fram emot
Johan – Att få öppna julkalendern från Exit Games den 1:e december och grotta ner mig i 24 dagar av pussel-lösning.
Henrik – Försöka få en titt på kommande två meteorregn, Tauriderna som passerar mellan 4-5 november och Leoniderna som blir synliga mellan 17-18 november. Därefter följer såklart släppet av Dragonflight till World of Warcraft!
Millan – Att ligga på stranden och läsa någon bok eller två!

Här hittar du oss

Instagram: popkult_nord

Facebook: PopKult Nord

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s