Månadsbrev Oktober

Hej PopKult-vänner! Nu är hösten här med mörker och Halloween! Här bjuder vi på lite godis att se fram emot under månaden, buset får ni stå för själva!

Månaden som gått

För er som inte kan få nog av Star Wars så kan vi tipsa om serien Andor som har haft premiär den 21:e september på Disney Plus. Serien är en föregångare till filmen Rouge One och består av 12 avsnitt.

En notering för er som hade tänkt gå på konserten med musiken ur Harry Potter-filmerna framfört av London Philharmonic & Symphonic Film Orchestra på Kulturens Hus i Luleå, så blev konserten framflyttad till mars 2023.

Månaden som kommer

För er som längtar efter julen så kan vi varmt rekommendera Tage Danielssons klassiska julberättelse Karl-Bertil Jonssons julafton som har nypremiär på Norrbottensteatern den 1:e oktober! 

Tärningen Avgör drar igång sitt koncept med Spelhöst, och rivstartar med en spelhelg 1-2 oktober på temat Äventyr och Utforskning. Läs mer på deras facebooksida!

Längre fram så har vi Comic Con i Stockholm den 4-6 november. Inte strikt ett oktober-event alltså, men väl värt att boka sina biljetter redan nu!

Och när vi ändå pratar om november så kan vi passa på att slå ett slag för NaNoWriMo – National Novel Writing Month, som går av stapeln just i november. NaNoWriMo är ett projekt för att stötta författare, oavsett nivå, i deras skrivande. Målet är att skriva 50 000 ord på en månad, och du registrerar själv ditt projekt och din progression. Under månaden (och under resten av året också för den delen) finns möjlighet till coachning, diskussionsgrupper och tips-och-trix-artiklar som stöd i ditt skapande. Registrering sker på NaNoWriMo:s hemsida och är helt gratis.

Blandat godis från Styrelsen

Styrelsen kommer att stå laddade på Norrbottens museum kl 17.00 med massor av roliga spel den 5:e oktober. Vi ses där!

Sedan förra månaden

Maja – Har slagits mot Voldemort i Harry Potter Hogwarts’ Battle
Millan – Haft bokserien Spejarens lärling i lurarna

Vi ser fram emot

Johan – Att än en gång registrera ett projekt på NaNoWriMo, och kanske till och med starta…

Best of Discord

”Matte är ingen riktig sport” – AnonymAlgebra69

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s